fbpx

Ministrul de Interne: "Cei care au perceput că vor veni de Paşte acasă şi vor sta în izolare la domiciliu au perceput eronat"

Ministrul de Interne: "Cei care au perceput că vor veni de Paşte acasă şi vor sta în izolare la domiciliu au perceput eronat"
Image
Image

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a subliniat, joi seară, că românii care se întorc acasă, de Paște, din zonele roșii, vor intra în carantină instituționalizată. Precizările vin după ce un ordin semnat de ministrul Sănătății și publicat dj în Monitorul Oficial prevede posibilitatea carantinei la domiciliu, în anumite condiții.

"Cei care au perceput că vor veni de Paşte acasă şi vor sta în izolare la domiciliu au perceput eronat", a atras atenția Marcel Vela, arătând că ordinul Ministerului Sănătăţii se referă, de fapt, la "definiţia izolării, care are mai multe etape", iar "carantina la domiciliu este aplicabilă doar în ultima fază, situație în care nu este acum România".

Ministrul a anunțat că 13.254 de spații disponibile pentru carantină și capacitatea de a le multiplica. În județele în care nu mai sunt locuri de carantină, prefecții pot rechiziționa anumite spații de cazare sau pot cere ajutor județelor învecinate. "Dacă prefecții nu mai au locuri, pot chiar rechiziționa anumite spații de cazare pentru a oferi locuri suplimentare sau pot apela la județele învecinate pentru a carantina cetățeni dintr-un județ în altul”, a mai spus Marcel Vela.

În Prahova, acest lucru a fost reglementat, deja, recent, printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații Speciale de Urgență.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.