fbpx

Persoanele aflate în carantină și izolare vor fi dotate cu brățări care le vor monitoriza starea de sănătate și localizarea

Persoanele aflate în carantină și izolare vor fi dotate cu brățări care le vor monitoriza starea de sănătate și localizarea

Image
Image

Persoanele aflate în carantină și izolare la domiciliu timp de 14 zile vor fi dotate cu brățări și holtere care le vor monitoriza starea de sănătate - spre exemplu, dacă fac febră, acest lucru va fi semnalat imediat, în condițiile în care aceste persoane nu au simptome și sunt izolate doar ca măsură de precauție. În timp ce persoanele aflate în carantină sunt păzite de autorități, în cazul celor izolate la domiciliu, brățările vor transmite în timp real localizarea acestora, "ne vor spune dacă stau acasă sau pleacă aiurea prin mall-uri și piețe", a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru HotNews.ro.

"Aceste brățări și aceste holtere dau în timp real datele privind starea acestor persoane, inclusiv temperatura. În cazul celor care sunt în izolare, ne dau și locația lor, și atunci ne vor spune dacă stau acasă sau pleacă aiurea prin mall-uri sau prin piețe", a declarat secretarul de stat Nelu Tătaru potrivit sursei citate.

Proiectul este unul pilot, realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 și va fi aplicat, pentru început, doar în București. Proiectul ar urma să fie extins, ulterior, la nivelul întregii țări.
Momentan, autoritățile au la dispoziție 350 de astfel de echipamente. Până la finalul acestei săptămâni urmează să mai vină încă 500, spune Nelu Tătaru și în următoarele săptămâni, capacitatea va ajunge la 3.000 de brățări.

18 români au în acest moment dosare penale pentru infracțiunea de zadarnicire a combaterii bolilor - persoane care nu au respectat regulile de izolare pentru coronavirus - potrivit informațiilor transmise ieri de autorități. 52 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contractat coronavirusul se află în acest moment în carantină instituționalizată și alte 11.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Sursă foto Digi 24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.