fbpx

Peste 60 de intervenții ale salvamontiștilor, într-o singură zi

Peste 60 de intervenții ale salvamontiștilor, într-o singură zi
Image
Image

Zi de foc pentru salvamontiștii din toată țara! Aceștia au avut, sâmbătă, 63 de intervenții de urgență cele mai multe la Voineasa și Brașov, dar și la Azuga (5) și Sinaia (3).

După acordarea primului ajutor, stabilizare și transport de la locul evenimentului de către salvamontiști, 42 dintre aceste cazuri au fost trimise către unitățile spitalicești cu ambulantele SAJ, SMURD şi Salvamont, restul, considerate mai ușoare fiind îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu mașinile aparținătorilor. S-au mai primit şi 81 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană, au precizat reprezentanții Salvamont România.

"Cunoscând afluxul mare de turiști către zonă montană, atât către domeniile de practicare a sporturilor de iarna cât și către zonă alpină, structurile Salvamont și-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar și în condițiile acestui mare număr de accidente produs într-o singură zi. Și ziua de astăzi va fi caracterizate tot prin același număr foarte mare de turiști pe munte, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, dar și în afara acestora, fapt ce determina echipele Salvamont să asigure asistența de salvare la un nivel de personal sporit, peste 450 de salvamontişti fiind la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele alpine şi în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze și posturi Salvamont", a transmis Dispeceratul Național Salvamont.

Echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Foto: Salvamont România

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.