fbpx

Piatra Neamț: Scandalul mitelor – patru medici arestați, unul pus sub control judiciar

Image
Image

Potrivit hotnews.ro trei medici ai secţiei de Ortopedie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi medicul ortoped din Policlinică au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile, de magistraţii Tribunalului Neamţ. Decizia a fost luată miercuri seara, la finalul expirării mandatelor de reţinere de 24 de ore emise de procurorul de caz.
Cei patru medici sunt Constantin Nanu (27 acte materiale), Florică Guţu (20 acte materiale), Grigore Berea (13 acte materiale), din spital, şi Gheorghe Borş (5 acte materiale) de la cabinetul Policlinicii, potrivit pronunţării publicată pe portalul instanţelor. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 48 ore de la pronunţare, urmând ca eventualul recurs să fie judecat de Curtea de Apel Bacău.
Ghenadie Bucătaru (7 acte materiale), al cincilea medic ortoped din dosarul investigat de Direcţia Generală Anticorupţie, a fost plasat de procuror sub control judiciar pentru 60 de zile.
Cei 5 ortopezi au fost reţinuţi, marţi, de Direcţia Generală Anticorupţie, în urma unor percheziţii la cele două unităţi sanitare, dar şi la locuinţele acestora.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.