fbpx

Premierul Ludovic Orban pune sub semnul întrebării dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor cu 40%: "Doar dacă sunt bani..."

Image
Image

Premierul Ludovic Orban are vești proaste pentru mare parte din populația țării. Majorarea pensiilor cu 40% nu nu este o certitudine, ca de altfel nici dublarea alocațiilor în luna august.

În nicio țară civilizată din lumea asta, dacă vine un partid și promite dublarea pensiilor, partidul acela nu e luat în serios. Despre mărirea pensiilor cu 40% din toamnă, așa cum este prevăzut în legea pensiilor: Nu e 100%. Banii sunt prevăzuți, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reușim să asigurăm un trend economic solid, o crește economică consolidată, să relansăm investițiile, să îmbunătățim colectarea. De regulă, creșterile trebuie legate de indicatori economici obiectivi. PSD a făcut varză legea pensiilor, a crescut din burtă punctul de pensie. Pe ce bază, având la bază ce calcule, ce studiu de impact? E o vraiște generalizată și omul nu știe la ce să se aștepte. Impactul pe 2020 e de aproximativ 16 miliarde, iar pe 2021, în jur de 150 de miliarde, iar impactul pe 2022 duce spre 180 de miliarde",  declarat Ludovic Orban la HotNews LIVE.

"Vom crește pensiile cu siguranță, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluția economiei pe termen lung", a mai adăugat premierul.

În privința alocațiilor, și sumele alocate de stat pentru copii depinde de diverși factori, iar dublarea prevăzută de lege nu este lucru cert, începând din luna august. "Majorarea alocațiilor generează o cheltuială suplimentară la buget de 6,3 miliarde de lei, adăugați încă 16 miliarde de lei pentru a asigura creșterea pensiilor și pe salarizare și vedem ce impact bugetar este. Guvernul nu are bani de casă și nu poate aduna bani din eter. Deficitul înseamnă cheltuirea unor bani care nu există. Nu există nicăieri în lume să dublezi alocarea alocațiilor de 2 ori într-un an. Această lege a fost o răzbunare a PSD pe noi. E o garanție că vom crește alocațiile pentru copii, cu cât le vom crește vom vedea. E cert că le creștem, vedem cum atunci când ne apropiem de termenul de rectificare a bugetului. Vom crește și alocațiile, vom încerca să asigurăm o creștere cât mai mare", a mai spus Orban, pentru sursa citată. "Sper să nu vină și o criză economică. Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii 3 ani s-a dezechilibrat grav economia românească - deficitul bugetar, inflația, cursul euro-leu", a mai spus premierul, potrivit aceleiași surse.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.