fbpx

STARE DE URGENȚĂ | Carantină totală, de mâine, în România. Restricțiile vor fi valabile și ziua, izolarea vârstnicilor - totală. Iohannis anunță că va fi folosită Armata

STARE DE URGENȚĂ | Carantină totală, de mâine, în România. Restricțiile vor fi valabile și ziua, izolarea vârstnicilor - totală. Iohannis anunță că va fi folosită Armata
Image
Image

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că românii vor intra sub măsura izolării totale, iar restricțiile valabile, acum doar pe timpul nopții se vor aplica, de mâine, și ziua. Șeful statului a declarat că noile reguli "vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, intră în vigoare de mâine introducerea carantinei totale".

Astfel, de miercuri, ieșirea din casă va fi permisă de miercuri practic doar pentru a merge la serviciu sau pentru cumpărături de alimente. În plus, autoritățile au decis să folosească și Armata, care va suplimenta forțele de ordine publică.

O nouă restricție vizează persoanele peste 65 de ani, care vor trebui „să stea practic tot timpul acasă”, a spus șeful statului, la finalul întâlnirii avute la Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne și ministrul Sănătății.

"Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul «stăm acasă». Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta. Însă aceste restricții devin obligații! Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral. În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție. Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez - persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă", a declarat Klaus Iohannis.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.