fbpx

Anchetă epidemiologică la Maternitatea MedLife Grivița, unde a fost internată o femeie confirmată cu coronavirus

Anchetă epidemiologică la Maternitatea MedLife Grivița, unde a fost internată o femeie confirmată cu coronavirus

Image
Image

internat în 13 martie şi a declarat că nu a călătorit în afara ţării şi nu a interacţionat cu persoane venite din străinătate. Ulterior, femeia a făcut pneumonie, fiind confirmată cu coronavirus, iar unitatea medicală face anchetă epidemiologică.

”În data de 13 martie 2020, pacienta s-a internat în Maternitatea MedLife Griviţa pentru naştere, prezentând contracţii, fără vizite în alte unităţi MedLife. La momentul internării pacienta nu prezenţa nicio simptomatologie specifică patologiei respiratorii acute şi a declarat, în scris, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc şi nu a interacţionat cu nici o altă persoană suspectă COVID 19 sau care provine din zonele  galbene sau roşii, după cum sunt definite de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. În timpul operaţiei de cezariană, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat în scurt timp. În acest context, pacienta a revenit asupra declaraţiei, menţionând că a intrat în contact cu o persoană recent întoarsă din Spania”, a transmis, marţi, MedLife, potrivit News.ro.

Clinica precizează că a contactat Direcţia de Sănătate Publică în vederea evaluării cazului. La momentul respective pacienta nu îndeplinea criteriile pentru testare. Dar la o săptîmână de la naștere pacienta a suferit un alt episod de febră, dezvoltând pneumonie. La momentul recoltării , în conformitate cu protocoalele în vigoare și cu procedurile transmise de Ministerul Sănătății, pacuenta a fost izolată și carantinată față de restul pacienilor și a personalului medical auxiliar din maternitate.
În seara zilei de 23 martie, rezultatul testului pentru pacienta a fost confirmat pozitiv. Ea și nău-născutul au fost transferaţi către Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balș".

La la Maternitatea MedLife Grivița a fost demarată o anchetă epidemiologică.
”În acest moment, nici unul dintre contactii direcţi ai pacientei pe perioada spitalizării, nu este simptomatic. Pe această cale, facem un apel către toţi pacienţii care ajung într-o unitate medicală, publică sau privată, de a respecta în totalitate măsurile de prevenţie epidemiologică impuse de către autorităţi şi de a da dovadă de reponsabilitate şi transparenţă totală în relaţia cu personalul medical. În aceste momente critice de pandemie, este esenţial să se conştientizeze importantă transmiterii informaţiilor corecte şi complete pentru a ţine în siguranţă personalul medical şi a limita răspândirea bolii. De acţiunile individuale ale fiecăruia depide siguranţă noastră, a tuturor”, a mai transmis unitatea medical, potrivit sursei citate.

Sursă foto News.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.