fbpx

Mandat de ARESTARE, pentru patronul unei firme de salubritate acuzate că a înrgopat ilegal deşeurile

Mandat de ARESTARE, pentru patronul unei firme de salubritate acuzate că a înrgopat ilegal deşeurile

Image
Image

Judecătorii au decis arestarea preventivă a proprietarului unei firme de salubritate, acuzată că a poluat masiv râul Argeș și zone din apropierea Capitalei, din Ilfov și Giurgiu, unde ar fi aruncat și îngropat sute de tone de gunoi strâns din parcurile din Sectorul 1 al Capitalei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au pus sub acuzare, marţi, trei persoane şi o firmă, pentru poluarea masivă, relatează Digi24. Firma respectivă avea un contract semnat pentru a colecta şi elimina deşeurile din parcurile din Sectorul 1, dar anchetatorii susţin că, în loc să urmeze căile legale pentru eliminarea lor, le arunca în râul Argeş sau le îngropa în zona unor balastiere din Ilfov şi Giurgiu.

„În perioada 26.07.2019 - 22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta şi depozita deşeuri municipale şi deşeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 Bucureşti a deversat în apă şi introdus în sol sute de tone de deşeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu şi le-a deversat în albia râului Argeş, fără respectarea prevederilor legate, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, spun procurorii. Dosarul a fost deschis după percheziţiile de amploare de marţi.

Se întâmplă şi-n Prahova: DEZASTRU ECOLOGIC la Bărăitaru

Cazul nu este nici pe departe unic în ţară. În satul Bărăitaru din comuna Drăgăneşti, în sud-estul judeţului Prahova, a fost descoperit un teren viran plin de mii de metri cubi de deşeuri, care au fost îngropate cu ajutorul unor utilaje industriale. Observatorul Prahovean a publicat miercuri o anchetă, precizând că aici au fost înrgopate atât de multe deşeuri, încât practic relieful zonei a suferit modificări. Tot ieri, reprezentanţi de la Garda de Mediu şi Primăria Drăgăneşti au sosit în zonă.

Pe reţelele de socializare există mai multe înregistrări cu dezastrul ecologic de aici. Una dintre filmări a fost publicată în urmă cu aproximativ o lună şi indică amploarea fenomenului.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.