fbpx

Un tânăr din Ucraina a fost prins pe Otopeni transportând, în stomac, 18 capsule cu cocaină

Image
Image

Un bărbat de 27 de ani, din Ucraina, a fost reținut, în weekend, la câteva zile după ce a fos prins, pe Aeroportul Otopeni, transportând aproape 150 de grame de cocaină în capsule pe care le înghițise și care îi ajunseseră în stomac.

"Prin procesul-verbal de sesizare din oficiu întocmit la data de 26.06.2019, înregistrat la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București - Otopeni s-a sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc. În actul de sesizare s-a reținut faptul că, la data de 26.06.2019, pe aeroportul Henri Coandă – București s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Sao Paolo, via Barcelona, inculpatul V. M., cetățean ucrainean, în vârstă de 27 de ani, care intenţiona să tranziteze România, cu destinaţia Ucraina. Existând suspiciuni că acesta transportă substanţe interzise în stomac, tânărul a fost supus unui control cu raze X, cu aparatul aflat în dotarea Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în stomacul bărbatului fiind 18 capsule cu substanţă.   Prin ordonanța din data de 26.06.2019,procurorii DIICOT-Structura Centrală  au dispus efectuarea unei examinări fizice a inculpatului V. M,  acesta fiind internat într-o unitate spitalicească din Capitală, în vederea aplicării unor proceduri medicale care să conducă la eliminarea capsulelor cu droguri din organism", a informat DIICOT.

În urma analizei de laborator, substanţa din capsule a reacționat pozitiv ca fiind cocaină, cantitatea totala depistată fiind de 143 grame, precizează anchetatorii.

La data de 29.06.2019 procurorii DIICOT- Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului V. M, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc. Duminică, el a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcția de Combatere a Criminalității Organizate -  Serviciul Antidrog.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.