fbpx

Un tehnician explică de ce ar fi luat foc hoverboard-ul băiatului de 10 ani, din București. În SUA, dispozitivele au fost declarate nesigure încă din 2016

Image
Image

Hoverboard-ul abia cumpărat de părinți unui baiat de 10 ani, din București, a luat foc în camera copilului și a explodat la scurt timp după aceea, numai norocul făcând ca incidentul să nu se soldeze cu victime.

Citiți și: Hoverboard-ul unui băiat de 10 ani, din București, a explodat după ce a luat foc, chiar în camera copilului

Un tehnician care este greșeala pe care o fac mulți utilizatori.

"Ele sunt ţinute peste noapte la încărcat în ideea că vor ţine mai mult a doua zi. Din contră, cu cât sunt ţinute mai mult la încărcat, ele se supraîncălzesc şi atunci pot lua foc", a spus Florian Lica, tehnician service de hoverboard, pentru observator.tv.

Specialiştii spun că aceste dispozitive sunt mai greu de folosit mai ales în condiţii de ploaie, atunci când apa poate intra în ele şi se pot scurtcircuita cu uşurinţă. De aceea, ele trebuie utilizate cu respectarea unor reguli de siguranță.

Observator.tv scrie că incidentul din București este al doilea caz de genul acesta de la noi din ţară. Un bărbat din Craiova a păţit acelaşi lucru anul trecut, în septembrie, când explozia aproape că i-a distrus bucătăria.

În Statele Unite, unde moda hoverbord-urilor a ajuns cu mult înainte ca dispozitivele să fie populare și în România, acestea au fost declarate nesigure încă din 2016, după câteva zeci de accidente.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.