Acţiune de capturare a unui urs, la Pâclişa

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O acţiune de capturare a ursului care a pătruns într-o gospodărie din Pâclişa, localitate componentă municipiului Alba Iulia, unde a omorât un câine şi a atacat un porc, va avea loc miercuri, începând cu ora 15.00, a anunţat viceprimarul Voicu Paul, potrivit Agerpres.

Întrunite la sediul APM Alba, autorităţile cu atribuţii în operaţiunea de prindere şi relocare a ursului au decis să acţioneze miercuri după-amiaza, după ce tentativele de a-l atrage pe acesta într-o cuşcă amplasată de câteva zile în marginea localităţii au eşuat.

Potrivit Alba24.ro acțiunea de capturare a ursului care terorizează locuitorii cartierului Pâclișa din Alba Iulia este îngreunată de câinii din zonă. Mai exact, momeala din cușca specială pentru prinderea animalului atrage câinii, care intră în capcană, iar aceasta se declanșează. Numai ieri după-amiază, capcana a fost activată de două ori, iar în cușcă au fost prinși doi câini, la interval de 4 ore. 

De asemenea, reprezentantul ONG-ului care se ocupă de capturarea ursului a declarat pentru Alba24 că acțiunea este îngreunată, pe lângă câinii vagabonzi, și de localnicii care merg frecvent prin locul în care se află capcana. Acesta face un apel la locuitorii cartierului să își țină câinii în gospodării și să nu mai frecventeze zona în cauză. Legea nu permite împușcarea ursului, acest fapt ar atrage după sine deschiderea unui dosar penal pe numele celui care a tras cu armă de foc în animal.
Exemple sunt cazurile de la Sibiu și Suceava, în care șeful IPJ Sibiu și un jandarm au avut de dat foarte multe explicații deoarece au ordonat împușcarea sau au tras cu arma în animal.

Reamintim că în noaptea de marți spre miercuri, ursul a plecat din valea în care a stat până atunci și a atacat gospodăria unui localnic, unde a omorât un câine și a rănit un porc.

Sursă foto Alba24.ro.

 

Image