Image

Aparate anti-șpagă într-un spital din România. Pacienții pot semnala dacă li s-au cerut bani și pot evalua actul medical

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia pot, prin intermediul unor aparate amplasate în secţii, să comunice dacă li s-au solicitat, sau nu, bani sau atenţii de către personalul medico-sanitar, respectiv să-şi exprime, prin emoticoane, impresia generală despre unitatea spitalicească.
"Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a început procesul de certificare pentru implementarea sistemului de management anti-mită, respectiv a standardului internaţional ISO 37001:2016. Implementarea acestui sistem vizează toate palierele şi domeniile de activitate, cu scopul de a reduce eventuale practici incorecte, în relaţie cu pacienţi, furnizori sau colaboratori", a explicat, pentru AGERPRES, managerul unităţii, Diana Mârza, care este rolul aparatelor amplasate din această lună la intrarea în secţii.

Aceste aparate se află în prezent amplasate în zece din secţiile spitalului, urmând a fi mutate în altele, la anumite perioade de timp.
Cinci dintre aparate conţin prima întrebare, iar celelalte cinci cea de-a doua întrebare, dar aparatele vor fi mutate de pe o secţie pe alta, astfel încât pacienţii, indiferent de secţia în care sunt trataţi, să aibă posibilitatea, dacă doresc, să răspundă.
Persoanele care răspund la întrebări rămân anonime şi, implicit, răspunsurile lor confidenţiale.
Datele sunt analizate prin prelucrare statistică, la nivel de secţie şi/sau spital.

Sursă foto proalba.ro.

Image
Image