fbpx

Evacuare masivă a populaţiei din Roşia Montană, după o avarie apărută la un baraj

Evacuare masivă a populaţiei din Roşia Montană, după o avarie apărută la un baraj

IGSU a luat măsura de evacuare a zeci de oameni din Roşia Montană, sâmbătă noapte, după apariţia unei fisuri în barajul unui lac de acumulare (Foto: G4Media)

Image
Image

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a propus evacuarea a 268 de persoane din Roşia Montană, aflate în zone cu potenţial de risc, după ce a apărut o fisură în digul lacului de acumulare Tăul Mare.

Primarul a sunat la 112, iar de aici s-a activat Centrul Județean de Conducere si Coordonare a Intervenției care a demarat o serie de măsuri pentru protejarea locuitorilor. Localnicii au primit 4 mesaje Ro Alert pe timpul nopții prin care au fost informați să părăsească localitatea, fiind-se puse la dispoziție paturi la școala din Abrud și o sală de sport din Câmpeni, informează G4Media.

Evacuare masivă în Roşia Montană, din cauza unui baraj fisurat

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că pe parcursul nopții, 268 de persoane (aflate în zone cu potențial risc) au fost informate asupra măsurii de evacuare preventivă. 70 dintre acestea s-au autoevacuat la rude în localitățile limitrofe, 14 persoane au fost evacuate cu mijloace și în spații asigurate de către autoritățile locale (orașele Abrud și Cîmpeni), iar restul persoanelor au refuzat evacuarea.

În aceste momente se lucrează cu utilaje de mare capacitate (buldozere și vole) pentru crearea unui drum de acces necesar autospecialelor de intervenție, având în vedere că drumul este impracticabil până la baraj, mai notează G4Media.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.