fbpx

Groapă comună, descoperită la Alba Iulia, în zona unde va fi amplasat un magazin LIDL

Image
Image

O groapă comună și peste 30 de morminte au fost descoperite în centrul orașului Alba Iulia, chiar pe locația viitorului magazin LIDL, potrivit Alba24.

Arheologul Gabriel Balteș, afirmă că este vorba despre o necropolă care ar data undeva după Primul Război Mondial și sfârșitul celui de al doilea, în jurul anului 1948. În partea de nord a necropolei au fost descoperite 34 de morminte ce aparțin cultului reformat și celui romano-catolic.

Ceea ce este și mai interesant este colțul sudic al necropolei, unde a fost descoperită o groapă comună, în care au fost înmormântați 18 oameni.

Cercetările antropologice, care au demonstrat că persoanele înhumate în groapa comună ar fi suferit de boli precum cancer, sifilis și lepră, au fost realizate de către două specialiste din Polonia.

Potrivit sursei citate, pe lângă necropola descoperită, au mai fost scoase la suprafață o fântână cu manta din piatră și material ce provine din vechi construcții romane, precum și fundațiile unor locuințe construite în perioada dintre cele două războaie mondiale sau de la al Doilea Război Mondial până în 1948-1950.

Sursă foto Alba24.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.