fbpx

Primăria Blaj aşteaptă peste 50.000 de pelerini pentru vizita Papei

Image
Image

Peste 50.000 de pelerini sunt aşteptaţi la Blaj, pe 2 iunie, cu ocazia vizitei Papei Francisc pe Câmpia Libertăţii, pentru buna desfăşurare a evenimentului urmând să fie instituite mai multe restricţii de circulaţie în oraş, în paralel cu delimitarea mai multor zone cu locuri de parcare pentru cei care sosi în localitate cu maşinile, a informat miercuri Primăria Blaj, potrivit AGERPRES.

Restricţiile de circulaţie vor fi instituite în în zona centrală a Blajului şi pe traseul vizitei Suveranului Pontif, începând cu data de 1 iunie, ora 19,00, şi până în seara zilei de 2 iunie, ora 18,00.
În ziua vizitei, zona centrală a Blajului va fi deschisă doar pentru pietoni, iar circulaţia spre Câmpia Libertăţii şi spre Piaţa 1848 se va face pe jos.
“Se restricţionează accesul cu mijloace auto pe străzile Clujului, Morii, Iazului, Parcului, Iuliu Maniu, Eroilor, Avram Iancu, Popa Şapcă, Republicii, Nicolae Bălcescu, Tudor Vladimirescu - pană la bariera cu calea ferată - magistrala 300, Aurel Vlaicu - parţial de la intersecţia cu strada Iuliu Maniu până la bariera cu calea ferată-magistrala 300, Ioan Lemeny, Câmpul Libertăţii, Andrei Şaguna, Piaţa 1848, Astra, Timotei Cipariu, Mitropolit Vancea, inclusiv accesul pe Podul Veza şi Petru Pavel Aron”, se arată în comunicatul Primăriei Blaj.
De asemenea, circulaţia maşinilor mai mari de 3,5 tone va fi interzisă, cu excepţia celor care aprovizionează zona de alimentaţie publică din Parcul 'Avram Iancu' şi a maşinilor implicate în organizarea evenimentului.
“Blajul va putea fi tranzitat cu maşina, dintr-o parte în cealaltă, pe traseele care vor fi clar stabilite de către Poliţia Română, care va asigura dirijarea şi fluidizarea circulaţiei. Cetăţenii Blajului sunt rugaţi să asigure parcarea maşinilor personale în garaj sau în curţi, astfel încât străzile din municipiul Blaj să fie libere pentru a asigura parcarea maşinilor care transportă pelerinii la Blaj”, se precizează în comunicat.
Pentru pelerinii care vor sosi la Blaj se vor amenaja parcări speciale, la intrarea în oraş, pe mai multe direcţii.
Astfel, pentru autocarele care vin din direcţia Târgu Mureş vor fi organizate locuri de parcare pe strada Simion Bărnuţiu - drumul de acces spre rampa de transfer şi punctul de colectare deşeuri. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcţia Târgu Mureş au la dispoziţie zonele de parcare din Blaj, zona cartierului Hula.
Pentru autocarele care ajung din direcţia Sibiu vor fi organizate locuri de parcare pe strada Gheorghe Bariţiu - zona industrială IAMU. Pelerinii care sosesc cu autoturismele au la dispoziţie zonele de parcare din cartierele Mănărade, Veza, Ciufud şi Tiur.
Autocarele care vor sosi din direcţia Alba Iulia vor avea locuri de parcare în Blaj, pe strada Clujului - zona terenului viran de la staţia de carburant Lukoil. Pelerinii care sosesc cu autoturismele au la dispoziţie zonele de parcare din cartierul Petrisat, zona industrială Bosch.
“Poliţia română împreună cu voluntarii dedicaţi acestui eveniment vor asigura ghidajul pelerinilor sosiţi la Blaj spre locurile de parcare, spre Câmpia Libertăţii şi zona centrală a Blajului”, se precizează în comunicat.
De asemenea, începând de sâmbătă 1 iunie, ora 16,00, şi până duminică, 2 iunie, ora 18,00, se instituie restricţie de parcare pentru toate autovehiculele în Blaj de la strada Eroilor, nr.22 -  de la fosta Grădiniţă 'Lumea copiilor' şi până la Piaţa Mică - zona strada Gării, strada Fochiştilor, Ceferiştilor, Locomotivei, Fabricii de la intersecţia cu calea ferată până la intersecţia cu strada Vasile Suciu, Vasile Suciu, Tudor Vladimirescu-variantă până la bariera cu calea ferată-magistrala 300, Avram Iancu.
Ca o măsură de siguranţă consumul băuturilor alcoolice va fi interzis, în condiţiile legii, în zona centrală a municipiului Blaj şi pe toate locaţiile vizate de vizita Papei Francisc.

În plus, pentru a asigura accesul în zona Câmpiei Libertăţii, în ziua de 2 iunie nu se va organiza piaţa tradiţională de duminică, se mai arată în comunicatul semnat de primarul municipiului Blaj, Valentin Gheorghe Rotar.

Sursă foto Wikipedia.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.