fbpx

Repetiţie generală cu forţele implicate în asigurarea securităţii Papei Francisc la Blaj

Image
Image

Forţele de ordine implicate în asigurarea securităţii necesare în cadrul vizitei Papei Francisc la Blaj din data de 2 iunie au participat vineri la o simulare, la eveniment fiind prezent şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Potrivit primarului municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a fost "o simulare cu oamenii care răspund" de întreaga organizare şi securitate. "Au fost foarte mulţumiţi. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii tuturor instituţiilor implicate", a declarat edilul, citat de AGERPRES.

Au fost reprezentate toate structurile implicate - Serviciul de Protecţie şi Pază, Poliţie, Jandarmerie, Pompieri etc.
În cadrul simulării a fost cuprins inclusiv zborul elicopterului care îl va aduce, în dimineaţa de 2 iunie, pe Suveranul Pontif la Blaj de pe aeroportul din Sibiu.
Autorităţile din Blaj se aşteaptă ca peste 60.000 de pelerini să ajungă în 2 iunie în micul oraş, de numai 20.000 de locuitori.

Edilul a spus că este "o provocare" pentru un oraş de numai 20.000 de locuitori organizarea unui asemenea eveniment istoric, dar s-a declarat convins că acesta va fi unul "foarte reuşit".

Sursă foto Wikipedia.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.