fbpx

Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat pentru decorarea orașului cu simboluri ungare şi lipsa drapelului României

Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat pentru decorarea orașului cu simboluri ungare şi lipsa drapelului României

Image
Image

Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Arpad Galfi, a anunţat pe pagina sa de Facebook că a fost amendat de Prefectura Harghita pentru încălcării legii cu privire la arborarea drapelurilor.

"Se pare că nu am scăpat nici anul acesta. Amenda a sosit din nou de la Prefectură pentru decorarea orașului cu simboluri naționale ungare pe 15 martie. Pentru noi, să sărbătorim ziua libertăţii maghiare într-un mod demn reprezintă un lucru sacru, pentru ei, să aplice astfel de amenzi reprezintă, de asemenea, un lucru sfânt. Nu ştiu cât timp va mai dura până când legea şi oamenii care o aplică vor înţelege, în cele din urmă, că simbolurile unei naţiuni, cocardele şi panglicile în trei culori nu sunt acelaşi lucru cu drapelele naţionale ale unor ţări străine, la care se referă legea. Stăm bine în ceea ce priveşte păstrarea tradiţiilor. Noi sărbătorim în mod tradiţional, ei ne amendează în mod tradiţional”, a  comentat primarul de etnie maghiară.

Potrivit art. 7 din Lege nr. 75/1994, privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, "drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”.

În aşteptarea unei numiri din partea Guvernului, atribuțiile prefectului în Harghita sunt îndeplinite de subprefecţii Marius Ţepeluş (PNL) şi Petres Sandor (UDMR), informează site-ul ziarharghita.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.