fbpx

VIDEO - Centru de excelenţă pentru tratarea pacienţilor cu accident vascular cerebral inaugurat la Târgu Mureş

Image
Image

Primul centru de excelenţă din ţară destinat tratării pacienţilor cu accident vascular cerebral (AVC) a fost deschis la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Acesta va deservi aproximativ 3 milioane de locuitori din 8 judeţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Centrul de Excelenţă în Stroke din Târgu Mureş, a fost inaugurat luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) și este prima unitate medicală de acest fel din România. Aici vor beneficia de tratament bolnavii din 8 judeţe.
„Pentru aproximativ 3 milioane de oameni, locuitorii a 8 judeţe, existenţa acestui centru va da posibilitatea de a beneficia, în mod direct, de o terapie de înaltă performanţă, de top, şi, totodată, va oferi accesul la o echipă medicală pregătită pentru a gestiona situatiile de urgenţă în cazul accidentului vascular cerebral acut”, a declarat Lucian Mărginean, coordonatorul Compartimentului Radiologie Intervenţională din cadrul SCJU Târgu Mureş.

Centrul de Excelenţă este primul din România în care medicii vor folosi Softul Rapid, o platformă standardizată şi complet automatizată, cu ajutorul căreia diagnosticul şi criteriile de eligibilitate pentru includerea în tratamentul AVC-ului ischemic acut se stabilesc în cel mult două minute, susţin reprezentanţii spitalului.

Preluarea cazurilor de AVC va fi asigurată de o echipă multidisciplinară.
„Noi nu vom putea numai să salvăm vieţi, vom reda societăţii printr-un astfel de centru oameni valizi, care să se întoarcă în câmpul muncii, în loc să devină oameni dependenţi, care depind de familiile lor şi de asistenţa socială”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI.

Sursă foto/video MEDIAFAX.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.