fbpx

Elevii din Sibiu au vacanța prelungită pe toată durata Summit-ului

Image
Image

Circa 28.000 de elevi din Sibiu au vacanţă prelungită, în perioada 6 – 10 mai toate unităţile de învăţământ fiind închise pentru organizarea Summit-ului. În unul dintre liceele din centrului oraşului va fi organizat spital de campanie.

Inspectorul şcolar adjunct, Gheorghe Bîrză, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că cei aproximativ 28.000 de elevi din Sibiu vor rămâne acasă încă o săptămână, iar examenele de evaluare pentru clasa a doua vor fi date odată cu cele pentru clasa a patra.

„În perioada 6 – 10 mai elevii din municipiul Sibiu nu vin la şcoală, am cerut un program de recuperare, ni s-a aprobat la minister. Majoritatea elevilor au recuperat cursurile în timpul şcolii. A fost lăsat la dispoziţia unităţilor de învăţământ cum au făcut această recuperare. Au făcut consilii de administraţie, consilii şcolare, şedinţe cu părinţii, unele şcoli au recuperat sâmbăta, altele în timpul programului, au mai rămas câteva ore la şcoală”, a spus Bîrză.

Potrivit inspectorului şcolar, săptămâna aceasta ar fi trebuit să se desfăşoare evaluarea naţională pentru elevii din clasa a doua, iar acest lucru nu va fi pozibil.

„Examenele naţionale, respectiv evaluarea la clasa a doua nu se va ţine acum. Am solicitat derogare de la Minister şi vor copiii examen în acelaşi timp cu cei de la clasa a patra, probabil săptămâna viitoare”, a mai spus inspectorul şcolar adjunct Gheorghe Bîrză.

Summit-ul şefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai aşteptat eveniment politic european în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Imagine cu caracter ilustrativ.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.