fbpx

Explozii puternice în sistemul de canalizare din Sibiu | VIDEO

Explozii puternice în sistemul de canalizare din Sibiu | VIDEO

Image
Image

Panică în Sibiu, după explozii produse în două canale! Se pare că acestea ar fi fost cauzate de un scurtcircuit electric. În urma exploziilor, capacele de canal au fost aruncate în aer, iar asfaltul din zona gurilor de vizitare a fost distrus.

Autorităţile au decis să restricţioneze circulaţia pe două străzi din municipiu, în urma exploziilor produse în subteran. "Ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgenţă 112 din partea unor cetăţeni cu privire la producerea a două explozii, urmate de incendii, fără pagube materiale în două canale situate în municipiul Sibiu, intersecţia străzilor Tudor Arghezi cu str. Vasile Carlova, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sibiu a intervenit cu o autospecială de stingere pentru asigurarea măsurilor de prevenire a producerii unei situaţii de urgenţă la locul indicat. De asemenea, în scop preventiv, circulaţia a fost restricţionată pe acea porţiune", a precizat Alina Voina, purtătorul de cuvând al ISU Sibiu.

Explozii produse în urma unui scurtcircuit

Site-ul Sibiu Independent scrie că în urma exploziilor, capacele canalelor au „zburat” câțiva metri în aer iar carosabilul a fost distrus. Acestea nu au fost urmate de incendii.

Prima presupunere a fost că ar fi putut exista o acumulare de gaze. A existat şi o speculaţie cu privire la posibila detonare a unor materiale pirotehnice rămase de la Revelion. Până la urmă, concluziile preliminare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au arătat că exploziile au fost produse de un scurtcircuit electric, apărut ca urmare a unei defecțiuni la cablurile electrice.

Reprezentanţii Eon, Electrica şi Apă Canal au fost anunţaţi să intervină pentru evaluarea situaţiei şi determinarea cauzei care a produs aceste incidente.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.