fbpx

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu: Pacienţii cu COVID-19 nu mai sunt trataţi într-un fost chioşc fast-food fără toaletă

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu: Pacienţii cu COVID-19 nu mai sunt trataţi într-un fost chioşc fast-food fără toaletă

Image
Image

Una din primele măsuri luate de conducerea militară a celui mai mare spital cu pacienţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu a fost să mute pacienţii care au stat şi câteva zile într-un chioşc fast-food, fără toaletă şi baie, prevăzut doar cu radiatoare băgate în prize, în clădirea administrativă a spitalului, în sala sindicală, care a fost transformată în salon, a precizat joi, pentru AGERPRES, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, colonelul Constantin Vlase.

"În momentul de faţă chioşcul din faţa UPU nu mai este destinat managementului pacienţilor COVID-19. Acesta va fi reamenajat, utilizarea sa ulterioară urmând a fi decisă în funcţie de necesităţi. Chioşcul a fost o soluţie temporară de urgenţă utilizată în contextul creşterii numărului de pacienţi. Deoarece nu oferea condiţii normale de asistenţă medicală pacienţilor şi nici condiţii optime de muncă pentru personalul medical, au fost făcute demersurile pentru mutarea activităţii medicale în sala sindicală a SCJU, unde au fost amenajate 12 paturi pentru pacienţii COVID pozitiv, unde pacienţii au un grup sanitar propriu. În spaţiul rămas liber se vor mai desfăşura doar activităţi de recoltare a testului COVID, dacă condiţiile de supraaglomerare a UPU vor impune acest lucru", a explicat colonelul Constantin Vlase care este şi medic infecţionist.

În curtea SCJU Sibiu există câteva chioşcuri amenajate cu termopane. Cel din faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a devenit un "salon" impropriu pentru pacienţii cu COVID-19, când numărul acestora a devenit atât de mare încât nu au mai încăput în paturile de la UPU, în saloanele din containerele din curte, în secţiile de ATI şi Infecţioase. Acest chioşc fast-food transformat în "salon" COVID-19 a găzduit pacienţi infectaţi şi timp de cinci zile, după declaraţiile unora dintre ei, până au fost transferaţi efectiv într-o secţie de spital.

Sursă foto oradesibiu.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.