Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani amendat după ce primarul de Vorniceni a murit pe scările spitalului de la Săveni

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost amendat cu 5.000 de lei, pentru "deficienţele" de la Secţia exterioară din Săveni, a anunțat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, după ce primarul comunei Vorniceni din județul Botoșani, Toader Leapăr, a murit în 4 iulie pe scările unității medicale.

Potrivit Botosani.ro, Direcția de Sănătate Publică Botoșani a efectuat, în perioada 08.07-16.07.2019, un control dispus de doamna ministru Sorina Pintea, la Secția Exterioară Săveni a Spitalului de Urgență Mavromati Botoșani în urma căruia au fost depistate o mulțime de deficiențe.

În urma controlului, Spitalul Județean Mavromati Botoșani a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 5000 de lei pentru nerespectarea reglementărilor legale în vigoare privind munca în schimburi, a timpului de muncă, a regimului pauzelor, luând în considerare existența unor factori de risc în mediul, munca și capacitatea de adaptare a salariaților.

Reamintim că la 4 iulie, primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, a ajuns la spital după ce I s-a făcut rău, dar pentru că în spital nu se afla niciun medic, a fost consultat doar de o asistentă, după care a fost lăsat să plece. La scurt timp, primarul s-a prăbuşit pe treptele spitalului, suferind un stop cardio-respirator.

Sursă foto Botosani.ro.

 

Image