fbpx

Un primar a murit pe holurile unui spital rămas fără medic de gardă. Unitatea medicală a primit acum o amendă... de 5.000 de lei

Image
Image

Spitalul Județean Mavromati din Botoșani, care are în subordine secția din orașul Săveni, a fost amendat cu 5.000 de lei după ce primarul din Vorniceni a murit pe holurile unității. Camera de gardă de la Săveni fusese închisă din cauza lipsei de medici.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a anunțat, marți, că în urma controlului făcut la Secția exterioară din orașul Săveni, Spitalul Județean Mavromati din Botoșani a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea legislației privind munca în schimburi și a timpul de muncă, relatează Digi 24. Controlul, dispus de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după moartea primarului de Vorniceni, Toader Leampăr, a fost făcut în perioada 8 - 16 iulie și a vizat respectarea organizării camerei de gardă de la Săveni, asigurarea continuității asistenței medicale specializate, organizarea și efectuarea gărzilor, respectarea atribuțiilor, competențelor și a codului de etică și deontologie profesională a personalului implicat.

„În urma controlului, Spitalul Județean Mavromati Botoșani a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea reglementărilor legale în vigoare privind munca în schimburi, a timpului de muncă, a regimului pauzelor, luând în considerare existența unor factori de risc în mediul muncă și capacitatea de adaptare a salariaților”, se arată în comunicatul de presă transmis, marți dimineața, de directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Teodor Ferariu.

Totodată, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Botoșani au stabilit și o serie de termene de remediere a problemelor constatate la Săveni, Spitalul Județean Mavromati din Botoșani fiind obligat să asigurare continuitatea asistenței medicale specializate prin linie de gardă, să respecte legislația în ceea ce privește planificarea gărzilor, fiind interzise gărzile consecutive și să facă demersurile necesare evaluării UPU din punct de vedere al organizării și dotarii.

Controlul la spitalul din Săveni a avut loc după ce primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, a murit pe holurile unității medicale, pe 4 iulie, după ce a suferit un stop cardiorespirator, mai notează Digi 24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.