fbpx

CARNE INJECTATĂ | Reţea prinsă când fura carne dintr-un depozit şi injecta restul cu saramură, ca să acopere cantităţile lipsă

CARNE INJECTATĂ | Reţea prinsă când fura carne dintr-un depozit şi injecta restul cu saramură, ca să acopere cantităţile lipsă

Image
Image

CARNE INJECTATĂ | Mai mulţi angajaţi ai unui depozit de carne din judeţul Iaşi au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare, după ce au fost prinşi furând tone de carne şi măsluind documentele. Suspecţii injectau saramură în carnea de pui sau curcan, încât aceasta să fie mai grea, iar ei să fure surplusul astfel creat.

CARNE INJECTATĂ | Amănunte incredibile ies la iveală odată cu derularea procesului unei reţele de furat carne şi falsificat documente în unul din cele mai mari depozite de profil din zonă, la Tomeşti. O reţea de şapte angajaţi a injectat abuziv, suplimentar, cantităţi mari de apă în carnea de pui şi de curcan, pentru a fura surplusul astfel creat, informează Ziarul de Iaşi.

CARNE INJECTATĂ | Cum funcţiona reţeaua

CARNE INJECTATĂ | La punctul de lucru se realiza un aşa-numit proces de frăgezire a cărnii. Materia primă era injectată cu un amestec de apă şi condimente în proporţie de aproximativ 20-25%, după care carnea era congelată şi ambalată în baxuri a 10 kg. Procedura este legală şi standard. De acest lucru s-au gândit să profite şi 7 angajaţi ai societăţii, mizând pe faptul că rulajul era mare, depozitul prelucrând cantităţi imense de carne. Au stabilit să injecteze în plus 2-4% apă, iar cantitatea suplimentară astfel obţinută să şi-o însuşească. Două controale interne au pus în evidenţă lipsa a peste 40 de tone de carne, iar hoţii au fost până la urmă identificaţi. Prinşi în flagrant cu peste o tonă de carne abia furată, au scăpat totuşi ieftin, fiind condamnaţi de magistraţii Judecătoriei la pedepse cu suspendare. Prejudiciul demonstrat fusese relativ mic şi recuperat în bună parte. Pentru prejudiciul de 40 de tone, deşi era oarecum de bănuit că o astfel de reţea se organizase pentru furturi mai de anvergură, nu s-a putut dovedi că e direct imputabil persoanelor în cauză, mai notează Ziarul de Iaşi.

CARNE INJECTATĂ | În mai 2020, cei şapte au fost trimişi în judecată pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat. În timpul procesului, societatea s-a constituit parte civilă, cerând despăgubiri de 300.000 lei, reprezentând contravaloarea celor peste 40 de tone de carne dispărută în timp din depozit. Magistraţii Judecătoriei au respins însă aceste pretenţii, întrucât nu se putuse pune în sarcina celor şapte inculpaţi cantitatea dispărută, ci doar 3,34 tone de carne cu care fuseseră prinşi efectiv. Pe parcursul judecăţii, unii au plătit o parte din bani, astfel că prejudiciul rămas, conform calculelor oficiale, a fost de aproximativ 8.700 de lei. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au apreciat că este suficientă aplicarea unor pedepse cu suspendare.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.