Maternitate evacuată pentru a face loc bolnavilor COVID. Pacientele sunt revoltate: "Își bat joc de noi"

Maternitate evacuată pentru a face loc bolnavilor COVID. Pacientele sunt revoltate: "Își bat joc de noi"
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Revoltă în rândul pacientelor internate la maternitatea din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț, care au fost externate sau transferate la spitalele din Târgu Neamț și Roman, pentru a se face loc în maternitate pacienților COVID-19 aflați în stare gravă. Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț este plină cu pacienți care au nevoie oxigen și maternitatea rămăsese singura secție care până acum nu a fost modificată pentru a primi pacienți cu COVID. Acolo vor fi primiți, de acum, pacienți cu COVID care au nevoie de oxigen.

"Am luat decizia de a externa unele din pacientele de pe secția de Ginecologie, datorită faptului că aveam nevoie urgentă de tuburile de oxigen disponibile pe secția respectivă. După cum probabil știți, există un ordin de ministru din 13 septembrie care spunea că spitalul din Piatra Neamț să aibă secția de Ginecologie pozitivă, numai pentru pacienți pozitivi", a declarat, pentru Antena 3, Alexandru Filimon, managerul spitalului.

"Pur și simplu își bat joc de noi. După ce am fost în Piatră monitorizată timp de nouă luni de zile de domnul doctor, și trimisă la spital pentru că am depășit termenul pentru naștere, cei de la conducere nu se gândesc absolut deloc la noi și ne trimit în alte părți. Este o mare bătaie de joc, atât pentru noi cât și pentru doctori, pentru că nu pot face absolut nimic să ne ajute. Chiar dacă vor, conducerea spitalului nu îi lasă", spune o pacientă.

 

 

Sursă foto Antena3.ro.

Image