Copii folosiți ca slavi de propriul tată. Câți bani strânsese așa-zisul părinte din munca acestora

sclavi copii
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cinci copii au fost folosiți de propriul lor tată ca sclavi. Individul i-ar fi supus la chinuri și munci grele vreme de 16 ani, până când pe fir au intrat în sfârșit procurorii.

 

Dosarul a fost trimis în sfârșit în instanță, cauza fiind instrumentată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava. Anchetatorii îl acuză pe tatăl celor cinci copii de trafic de persoane în formă continuată și relele tratamente aplicate minorului.

„În perioada 2006 – iunie 2022, inculpatul și-a exploatat prin muncă cei cinci copii minori, pe care i-a obligat să presteze activități agricole de îngrijire a animalelor din ferma familiei și la o fabrică de cauciucuri dintr-o localitate din județul Suceava, în scopul obținerii de beneficii materiale. Astfel, copiii erau treziți în fiecare zi, indiferent de anotimp sau de temperaturile înregistrate, la orele patru sau cinci dimineața și erau forțați, prin recurgerea la acte de agresive fizică și psihică, să muncească în gospodăria proprie până la orele 22:00 – 23:00. Totodată, în calitate de părinte, inculpatul le-a interzis copiilor să se implice în activități adecvate cu prietenii, activități recreative specifice vârstei, să frecventeze sau să continue cursurile școlare, măsuri și tratamente care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a minorilor.

Persoanele vătămate au fost exploatate în această modalitate încă de la împlinirea vârstei de 8 sau 9 ani, inculpatul profitând de poziția de autoritate pe care o deținea și de imposibilitatea minorilor de a se apăra sau de a-și exprima voința” sunt câteva dintre detaliile aflate de anchetatori.

Procurorii au dezvăluit și sumele de care dispunea individul, inclusiv de pe urma exploatării propriilor copii.

“În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii asupra sumei de 9500 de lei și a 3 bunuri imobile în valoare de 86.844 de lei în vederea recuperării prejudiciului adus persoanelor vătămate pentru care procurorul a exercitat din oficiu acțiunea civilă estimând valoarea acestuia la 100.000 de lei (câte 20.000 de lei pentru fiecare persoană vătămată), dar și acoperirii cheltuielilor judiciare aferente urmăririi penale, în cuantum de 2.000 de lei”, precizează DIICOT.

Pe parcursul urmăririi penale, persoanele vătămate au fost evaluate psihologic și medico-legal și au beneficiat consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală, mai menționează comunicatul anchetatorilor.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Suceava.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image