Copii în comă alcoolică după ce și-au cumpărat alcool din banii de colindat

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Trei minori din satul Duda, o fată de 12 ani,  un băiat de aceeași vârstă, ambii elevi în clasa a V-a, împreună cu un alt adolescent, în vârstă de 16 ani, au ajuns în seara de Revelion, în comă alcoolică la Spital, după ce au băut pe uliță două sticle de coniac.
Potrivit vremeanoua.ro, aceștia fuseseră la colindat, iar cu banii câștigați s-au oprit la un bar din sat și au cumpărat două sticle de Cava D’oro. S-au dus toți trei pe o uliță și au început să se cinsteacă unul pe altul, în prag de An Nou. După ce au băut de nu au mai știut de ei, copiii au picat ca secerați lângă un gard. A fost nevoie de trei ambulanțe, care să îi transporte de urgență la spital.

Prima căreia i s-a făcut rău a fost fata. A fost chemată la fața locului o ambulață, însă, spun cei din Duda, între timp, au început să se simte foarte rău și ceilalți doi băieți.
“Cam pe la ora 20,00, în seara de Revelion, s-a petrecut toată treaba. Au mai venit două salvări, ca să îi ducă la spital pe acești copii fără mite și lăsați de capul lor”, spun sătenii.
La Spital, medicii care le-au acordat imediat îngrijiri, au constat că aceștia aveau o alcoolemie de 1,8 g/l alcool pur în sânge, ceea ce înseamă că erau, practic, în comă alcoolică, ținându-se cont de vârsta lor fragedă. Copiilor li s-au făcut spălături și li s-a aplicat terapia corespunzătoare. Cadrele medicale spun că a fost extrem de riscantă această aventură bahică a copiilor. În prezent, pacieții au fost externați, băieții mai întâi, iar fata a mai fost o zi ținută sub supraveghere. “Unul dintre băieți, cel de 12 ani, a fost adus azi acasă. Este speriat, slăbit, se simte cam rău. E ținut în casă. Mi-a spus fratele lui că e vai de el. Poate îi vine mintea la cap, să nu mai facă așa ceva niciodată”, au spus vecinii.

Potrivit sursei citate, oamenii din Duda povestesc că toți cei trei copii fac parte din familii modeste și cu probleme sociale. Cu toții au decis să meargă cu uratul, iar cu banii câștigați s-a oprit la un bar, de unde și-au cumpărat băutură spirtoasă. “Inițial, am fost foarte revoltați când am auzit cele întâmplate, că se bănuia că au consumat cât au fost cu uratul. Adică, nu ne venea să credem că gospodarii de pe la noi, au dat copiilor băutură, în loc de bomboane. Și apoi am aflat că ei și-au cumpărat singuri băutura de la bar. Au luat două sticle de alcool. Au dat bănuții pe băutură, în loc să își ia ceva de mâncare sau un lucru. Educația pe care au primit-o acasă, asta e de vină. Părinții nu se ocupă de acești copii. Ce au văzut, aceea au făcut”, au spus unii săteni din Duda.

Imagine cu caracter ilustrativ.

Image