fbpx

Un oraş a ajuns sub ape în doar câteva minute, în urma ploilor torenţiale

Un oraş a ajuns sub ape în doar câteva minute, în urma ploilor torenţiale

Image
Image

Ploile au făcut prăpăd în judeţul Vaslui. Mai multe străzi din Bârlad au fost inundate, după ce canalizările din oraş nu au mai făcut faţă puhoaielor de apă. De asemenea, subsolurile unor instituţii importate precut Judecătoria şi Primăria au fost inundate.

A fost cod roşu de vijelii, miercuri seară, în Bârlad. Localnicii au fost avertizaţi prin mesaje RO-ALERT. 

„Toată apa din cartierele Deal și Țuguieta, Bariera Puiești,  s-a scurs în centrul orașului și zonele sensibile: Zona Gării, Vasile Pârvan, Centrul Civic, Cerbul de Aur,Confecții, Bibliotecă. Dezastrul cel mai mare este pe Fundătura Al. Sahia, unde apa este pe stradă aproape până la brâu. La fața locului, unde este posibil, se acționează cu o mașină de pompieri,  cu pompe, dar încă plouă foarte tare. Au fost inundate subsolurile de la farmaciile din zona centrală, subsolul primăriei, este un dezastru. Vom sta toată noaptea să scoatem apa de unde a intrat”, a precizat primarul Dumitru Boroș, potrivit vremeanoua.ro.

Mai multe echipaje de pompieri din Vaslui şi Huşi au sărit în ajutorul oamenilor pentru a evacua apa din locuinţe şi instituţiile din Bârlad, informează România TV.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.