Minerii de la Salina Ocna Dej s-au blocat în subteran

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Declanșată în urmă cu o săptămână, greva generală a minerilor de la Salina Ocna Dej s-a amplificat luni dimineața, când minerii din două schimburi au decis să se blocheze în subteran.

Potrivit someseanul.ro, după șapte zile în care solicitările lor s-au lovit de indiferența conducerii societății și a autorităților locale și centrale, protestatarii au decis să ducă greva la un alt nivel.

Luni dimineață minerii din două schimburi au decis să intre în subteran și să nu mai părăsească mina până când nu va fi remediată problema. Este vorba despre 50 de persoane, cărora li se vor alătura colegii din schimbul de după-amiază și cei din schimbul de noapte.

Greva spontană a fost declanșată luni dimineața, când minerii au refuzat să intre în subteran după ce conducerea societății a decis să nu le mai acorde voucherele de vacanță promise în acest an. Tichetele de vacanță au fost prevăzute în buget și trebuia să ajungă în posesia angajaților Salinei Ocna Dej, însă conducerea centrală a societății le-a anulat.

Potrivit angajaților, în acest an era prevăzută în buget acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 2080 de lei, însă această măsură a fost anulată în urma unei ședințe care a avut loc săptămâna trecută în București. Sindicaliștii spun că au primit promisiuni încă din luna aprilie a acestui an că le vor fi acordate voucherele, însă conducerea societății i-a tot amânat de la o lună la alta, iar apoi au tăiat acordarea tichetelor de vacanță.

Potrivit sursei citate, deși au primit asigurări că doleanțele lor vor fi ascultate, minerii au fost ignorați total de autorități.
Sâmbăta trecută aceștia au purtat discuții cu președintele Consiliului de Administrație al societății, care a venit de la București la Dej pentru negocieri cu protestatarii.
Duminică, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului de Administrație al societății, întâlnire la care au participat și reprezentanți ai sindicatelor, conducerea a decis să nu acorde avizul pentru acordarea voucherelor de vacanță. Prin urmare, minerii au decis să ducă protestul la un alt nivel, iar luni dimineață au luat hotărârea de a se bloca în subteran până când cererile lor vor fi respectate.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă: facebook.com/SalinaOcnaDej.

Image