O primărie din ţară nu mai eliberează licenţe de taxi decât pentru maşini electrice

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Șoferii care vor să obțină o licență pentru taximetrie în Cluj-Napoca trebuie să aibă mașini electrice. Este condiția pentru a primi una din cele 31 de licențe care mai sunt disponibile în oraș. Edilii impun măsuri dure și pentru aceia care au deja un astfel de document. În următorii doi ani, taximetriștii trebuie să își schimbe mașinile cu unele care poluează mai puțin.

"În momentul de față sunt 2.469 de autorizații de taxi eliberate. Vom acorda 31 de autorizații verzi, adică pentru mașini electrice, pentru că noi încurajăm transportul ecologic", a explicat Iulia Perșa, șef birou mass-mediaîn cadrul Primăriei, citată de Digi 24. Taximetriștii pot încărca mașinile electrice la una dintre cele 18 stații special amenajate pe domeniul public din oraș. O utilizare pe zi este gratuită, iar apoi costul este de doi lei/KW. Cu un plin, care durează aproximativ o oră, pot fi parcurși 300 de km.

Despre noile reguli pentru taximetriști se vorbește încă din vară. În prima fază, proiectul prevedea obligația înlocuirii mașinilor vechi, cu norme de poluare mai mici de euro 5. Regula privind vehiculele electrice a apărut în urma dezbaterii publice, mai notează Digi 24.

Image