Unul dintre cetăţenii germani suspectaţi în cazul de sclavie din Maramureş a fost reţinut

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Unul dintre cetăţenii germani suspectaţi în cazul de sclavie din Maramureş a fost reţinut. Ambasada Germaniei din România a fost anunţată despre acest caz, potrivit DGASPC Maramureş, copiii urmând să aibă parte de asistenţă socială până la preluare.

Potrivit unor surse judiciare, citate de MEDIAFAX, unul dintre cetăţenii germani suspectaţi în cazul de sclavie din Maramureş, bărbatul, a fost reţinut. Este cea de-a patra persoană reţinută în acest caz.
Pe de altă parte, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş informează, într-un comunicat, că a anunţat Ambasada Germaniei din România cu privire la situaţie.

„DGASPC Maramureş a înştiinţat Ambasada Republicii Federale Germania din Bucureşti în legătură cu situaţia actuală a tinerilor, în cauză fiind vorba despre aplicarea măsurii plasamentului internaţional stabilit în baza Regulamentului (CE) nr. 2201/2003 privind competenţa, recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie matrimonială şi în materia răspunderii părinteşti. Până la soluţionarea demersurilor juridice şi preluarea minorilor de către autorităţile competente din Germania, aceştia vor beneficia de toate serviciile sociale necesare oferite de DGASPC Maramureş, în conformitate cu legislaţia în vigoare privind măsurile de protecţie în regim de urgenţă. La solicitarea DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş au fost instituite măsuri de protecţie în regim de urgenţă pentru patru minori germani, tineri incluşi într-un program social finanţat de statul german, într-un proiect derulat în România, intitulat Projekt Maramureş”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, cei patru copii beneficiază de serviciile sociale specifice oferite în centrele de primire în regim de urgenţă, inclusiv de consiliere psihologică din partea specialiştilor. Mai multe percheziţii au avut loc, marţi, în Maramureş, la un grup infracţional bănuit de trafic de persoane, din care fac parte şi doi cetăţeni germani, soţ şi soţie. Grupul este suspectat că aducea copii din Germania pentru „reeducare”, dar îi folosea pentru munci epuizante.Copiii erau ţinuţi în sclavie, umiliţi şi bătuţi.

Imagine cu caracter ilustrativ, Snopes.com.

Image