VIDEO | Invazie a reptilelor! O femeie din Maramureş a fost atacată de un şarpe în propria curte

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O femeie din localitatea maramureşeană Chiuzbaia a trecut printr-o sperietură straşnică, după ce a fost atacată de un şarpe de aproape doi metri lungime, găsit într-un alun din curte. Băieţelul ei de 4 ani a făcut descoperirea. Când mama s-a apropiat, şarpele a atacat-o, însă femeia a reuşit să se ferească la timp.

“Şarpele era la nucul din faţa casei. Băieţelul meu l-a văzut şi a mers la el împreună cu cei trei câini pe care îi avem. Şarpele era la baza copacului şi cred că s-a speriat de animale deoarece a început să urce pe trunchi. Fiul meu ne-a strigat spunându-ne că e un şarpe. Vreau să vă zic că băieţelul meu e atras de reptile, iar în casă avem vreo 20 de şerpi din plastic. Mă bucur că şi-a dat seama că e unul real şi că nu are voie să pună mâna pe el. Împreună cu mama ne-am dus să vedem despre ce este vorba, iar şarpele m-a atacat. A sărit cu tot corpul spre mine şi a căzut pe jos. Când a sărit a vrut să mă muşte. Am fost şocată, m-am speriat. Apoi, mama s-a dus şi a luat repede o greblă şi s-a luptat cu el ca să-l prindă, să-l scoată din curte", a povestit femeia, citată de ziarmm.ro.

Jurnaliştii au contactat un profesor de biologie, care, pe baza imaginilor surprinse de localnici, a precizat că este vorba despre o reptilă din specia Şarpele lui Esculap, care este neveninoasă, se mişcă încet, dar se caţără foarte repede pe copaci şi este agresivă când este deranjată. Şarpele, cel mai probabil, s-a simţit ameninţat de prezanţa oamenilor şi a câinilor, apreciază profesorul, care spune că muşcătura nu este veninoasă, însă poate fi dureroasă şi traumatizantă pentru un copil spre exemplu. Şarpele lui Esculap este protejat de lege şi nu este voie să fie omorât, mai notează sursa citată.

În utlima perioadă, mai mulţi maramureşeni au semnalat faptul că au întâlnit din ce în ce mai des şerpi. Specialiştii spun că schimbarile climatice din ultima perioadă au deranjat mediul în care erau obişnuite aceste reptile să trăiască. Mai mult, în lunile mai şi iunie, şerpii intră în perioada de împerechere- Astfel, cel mai indicat lucru ar fi ca atunci când îi intalnim în cale să-i ocolim, mai spun specialiştii. Un bărbat din zona Tăuţii Măgherăuş şi o femeie din Usturoiu au mărturisit s-au numărat printre cei care au întâlnit şerpi aproape de case, mai notează ziarmm.ro.

Image