Image

Muncitori pakistanezi infectați cu COVID-19 au vandalizat saloanele în care au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Brăila

Muncitori pakistanezi infectați cu COVID-19 au vandalizat saloanele în care au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Brăila
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Situație tensionată la Spitalului Județean de Urgență Brăila, unde 41 de angajați pakistanezi ai firmei gălățene ”Tancrad”, internați cu COVID-19, au agresat personalul și au comis acte de vandalism. Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a susținut o conferință de presă, pentru a povesti cum s-au derulat aceste episoade și ce măsuri se vor lua.

”Acum o săptămână și ceva, după cum știți, 41 de pakistanezi au fost declarați pozitivi COVID-19. Sunt angajați ai unei firme de construcții de pe raza județului Galați. Au fost internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila și tratați corespunzător, ca orice pacient confirmat cu COVID-19. Singurul lucru este că toți sunt asimptomatici. Presupun eu, personal, nu știu, pe baza faptului că sunt asimptomatici, că s-au plictisit. Este și perioadă foarte îndelungată de stat în spital. Marea majoritate fiind fumători, nefiind vorbitori de limbă română sau engleză, au început să creeze anumite probleme în cadrul spitalului. Au dărmat sitele de la geamurile clădirii noi pentru a fuma la geam. Mai nou au făcut scandal, s-au luat de personalul medical și au aruncat cu mâncare în aceștia. Am sesizat aceste chestiuni și la insitituțiile abilitate, și la Poliție, și la Jandarmerie. Săptămâna trecută am reușit să îi potolim, cele două instituții au făcut anumite razii. Dar tot pe motivul plictiselii, au continuat. Mai nou, au fumat și în saloane și s-a declanșat sistemul de alarmă pentru stingerea incendiilor. Norocul nostru a fost că ne gândeam la un astfel de eveniment, pentru că aveam informații din interior, de la asistente, am închis pompele. Și astfel, nu am umplut cu apă acel corp. Sperăm ca astăzi și mâine să fie testați și să îi putem externa. Să facem o analiză a tuturor stricăciunilor pe care le-au făcut în interior”, a declarat Chiriac, potrivit obiectivbr.ro.

Cât despre cine anume va plăti pentru pagubele produse în Corpul E al SJU Brăila, șeful Consiliului Județean a punctat că va lua legătura atât cu firma ”Tancrad”, cât și cu Ambasada Pakistanului. Acesta a precizat că și Ministerul Sănătății ar trebui să ia măsuri, având în vedere că nu este primul astfel de incident din țară.

Sursă foto obiectivbr.ro.

Image
Image