Image

Începe inventarierea clădirilor cu risc seismic din municipiul Buzău

Începe inventarierea clădirilor cu risc seismic din municipiul Buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primăria Buzău a lansat, vineri, un apel public către cetățeni și asociațiile de proprietari din municipiu, pentru comunicarea de informații referitoare la imobilele/ blocurile de locuințe. Administrația locală încearcă, astfel, să inventarieze clădirile cu risc seismic.

Municipiul Buzău a demarat un proces de identificare și inventariere a construcțiilor cu destinație de locuință care prezintă niveluri insuficiente de protecție la acțiuni seismice. "În conformitate cu Legea nr. 233/ 31.07.2018 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 20/1994 privind măsurile pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente, proprietarii construcțiilor, persoane fizice sau juridice sunt obligați să ia măsurile prevăzute de lege pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor", anunță administrația locală în comunicatul transmis vineri.

Termenul pentru transmiterea detaliilor este 15 aprilie. "Vă rugăm să ne informați, până la data de 15.04.2020, dacă constatați la clădirea/ clădirile din proprietate/administrare, degradări sau avarieri care ar putea pune în pericol stabilitatea structurală a acestora și care ar putea face obiectul unui risc seismic.  Vă rugăm să includeți în informare, anul punerii în funcțiune a clădirii/clădirilor/ blocurilor, precum și regimul de înălțime.  Informațiile vor fi transmise în scris către Primăria Municipiului Buzău, în atenția Arhitectului Șef", mai precizează sursa citată.

Conform listei publicate, în prezent, pe site-ul Primăriei Buzău, în baza unei inventarieri din 2005, în municipiu există 44 de imobile evaluate și încadrate în clasă de risc seismic, din care 38 încadrate în clasa U1 (expertizate în perioada 1993 - 1994), trei încadrate în clasa Rs I (expertizate în 1997) și alte trei încadrate în clasa Rs III (expertizate în 1997).

Buzăul este unul dintre cele mai expuse orașe, în cazul producerii unui cutremur puternic în zona seismică Vrancea.

 

Image
Image