“Masa caldă în școli”. Programul va fi derulat în cinci școli din Buzău

Masa caldă în școli buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

De programul “Masa caldă în școli” vor beneficia și copiii din cinci unități de învățământ buzoiene, conform celor mai noi reglementări privind acest demers, care dublează numărul școlilor incluse în proiect.

 

“Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu.

Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de părăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19”, subliniază reprezentanții Ministerului.

Anul acesta, programul va fi implementat în 300 de școli, iar limita valorii zilnice a fost majorată cu 50%, la 15 lei/masă/beneficiar.

Potrivit listelor publicate de Ministerul Educației, în Buzău, programul va avea 2.618 beneficiari, urmând să fie implementat la Școala Gimnazială Gălbinași – 350 de elevi, Liceul Tehnologic Meserii și Servicii Buzău – 780 de elevi, Școala Gimnazială Viperești – 398 de elevi, Școala Gimnazială ,, Dr Ilie Pavel” Râmnicu Sărat – 390 de elevi și Școala Gimnazială Vadu Pașii – 700 de elevi.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: monitorulcj.ro

 

 

Image