fbpx

Alocația de hrană pentru pacienții de la Spitalul Județean Buzău a fost majorată

Alocația de hrană pentru pacienții de la Spitalul Județean Buzău a fost majorată

Image
Image

Consiliul Județean Buzău a aprobat majorarea cu 10% a alocației de hrană pentru pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Majorarea se aplică la alocațiile de hrană prevăzute de Hotărârea de Guvern nr. 470/2021, adică pentru hrana pacienților bolnavi de TBC și HIV/SIDA (adulți și copii), celor bolnavi de hepatită și neoplazici (adulți și copii), diabeticilor (adulți și copii), bolnavilor adulți, celor în regim de dializă, lăuzelor, bolnavilor cu afecțiuni psihice, bolnavilor cu internare de o zi, copiilor, nou-născuților, oricăror alți bolnavi internați, dar și însoțitorilor.

Sumele prevăzute la nivel național pentru alocația de hrană a pacienților internați

Potrivit documentului amintit, înainte de majorare, alocația varia între 5,5 lei/zi (suma prevăzută pentru copii nou-născuți prematuri în maternități/compartimente, alimentați natural) și 19,2 lei (pentru copiii bolnavi de diabet).

În cazul adulților, cea mai mare alocație de hrană este prevăzută pentru bolnavii din leprozerii (21,9 lei/zi), respectiv 17,6 lei pentru pacienții adulți cu TBC și HIV/SIDA.

Hotărârea de Guvern stabilește că nivelul alocațiilor cuprinse în anexă poate fi majorat inclusiv prin hotărâri ale autorităților deliberative ale unităților administrativ-teritoriale pentru spitalele din subordinea acestora, cu suportarea de către acestea, din bugetele proprii, a cheltuielilor suplimentare.

“Având în vedere presiunea costurilor generate de creșterea prețurilor la alimente, precum și prevederile Hotărârii de Guvern nr. 470/2021 prin care a fost modificat nivelul alocațiilor de hrană pentru consumuri colective în unitățile sanitare publice, este necesară majorarea alocațiilor de hrană pentru bolnavi, astfel încât să poată fi asigurată hrana celor internați în spital. Procentul propus de unitatea medicală este de 10%”, se arată în raportul atașat proiectului hotărârii adoptate la începutul lunii noiembrie de Consiliul Județean Buzău.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.