fbpx

Cadastrare gratuită pentru șapte localități din Buzău

Image
Image

Șapte localități din județul Buzău au fost incluse de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară în a doua etapă de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor. Licitația a fost demarată la finalul lunii noiembrie.

În această etape sunt prinse localitățile buzoiene Zărnești, Gălbinași, Țintești, Săhăteni, Grebănu, Valea Râmnicului și Pietroasele, cu o suprafață totală de 31.178 de hectare, dintr-un total de 131.039 hectare din 18 localități incluse pe lista unităţilor administrativ-teritoriale din mediul rural în care se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor cu finanţare din fonduri europene structurale şi de investiţii, în cadrul axei prioritare 11 a Programului operaţional regional 2014-2020.

Selectarea  beneficiarilor e a fost făcută după trei criterii de prioritizare:  localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Procedura de licitație în derulare la acest moment, care vizează 215 loturi din tot atâtea unități-administrativ teritoriale, de 1.294.509 de hectare, va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni, iar valoarea estimată este de 169.580.679 de lei, fără TVA, au anunțat reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de localități situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 este cofinanțarea de la bugetul de stat.

Scopul Programului național este înregistrarea gratuită a tuturor proprietăților din România în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, prin realizarea planului cadastral și deschiderea cărților funciare la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale. Demersul urmărește realizarea unui inventar complet al proprietăților imobiliare,  siguranța circuitului civil al proprietăților imobiliare,  clarificarea regimului juridic al proprietăților imobiliare publice și private,  finalizarea înregistrării terenurilor agricole (2020), pentru a se asigura implementarea schemelor de plăți în agricultură, respectiv deschiderea gratuită a cărților funciare pentru toate proprietățile din România, până în 2023.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.