Image

DN 10 Buzău – Brașov, redeschis după 10 ani pentru autovehiculele de mare tonaj

DN 10 Buzău – Brașov, redeschis după 10 ani pentru autovehiculele de mare tonaj
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cel mai important drum de legătură dintre Buzău și Brașov a fost redat circulației autovehiculelor de mare tonaj, după lucrările de consolidare de peste 5,2 milioane de lei din zona viaductului Giurca.

Anunțul a fost făcut de parlamentarul Gabriel Avrămescu, într-un comunicat de presă transmis în cursul săptămânii trecute. “Viaductul de la Siriu, un drum extrem de important pentru buzoieni, dar mai ales pentru transportatorii care tranzitează zona, este gata după trei ani de la începerea lucrărilor de consolidare. A fost redat, astfel, un drum esențial pentru Valea Buzăului având în vedere că în zonă își vor relua traseul și autobuzele de călători spre Brașov. (…) Nu a fost o lucrare simplă, mai ales că structura de rezistență înregistrase degradări masive și drumul devenise un real pericol, mai ales pentru traficul greu”, a declarat deputatul Gabriel Avrămescu, președinte PNL Buzău.

Proiectul de reabilitare a Viaductului Giurca, zona Siriu, parte din DN 10, a presupus consolidarea suprafeței carosabile de 7,80 m, prevăzute cu două trotuare pietonale, de 1 m lățime utilă și hidroizolație continuă, pe toată lățimea secțiunii transversale. Infrastructura a beneficiat și de repararea suprafețelor cu pile de beton, cule și mortare. Concluzia ultimei expertize tehnice impune o restricție de tonaj pentru transportul de peste 30 de tone la km 90 + 265, Viaduct Valea Grămăticului.

Gabriel Avrămescu a mai anunțat că și podul de la Cislău, “un alt proiect vital pentru traficul din Buzău”, este finalizat în proporție de 50%.

 

Image
Image