Licitație de 1,5 milioane de euro, pentru lucrări la Spitalul Judeţean de Urgență Buzău

Licitație de 1,5 milioane de euro, pentru lucrări la Spitalul Judeţean de Urgență Buzău
Consiliul Județean Buzău a lansat, în această lună, licitaţia pentru proiectare şi execuţie a unor lucrări de modernizare la Spitalul Judeţean
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

 

Consiliul Județean Buzău a lansat, în această lună, licitaţia pentru proiectare şi execuţie a unor lucrări de modernizare la Spitalul Judeţean. Investiția de peste 7,5 milioane de lei, fără TVA, se referă în special la intervenții menite să prevină riscul de producere a incendiilor, în secțiile în care se utilizează mult oxigen.

Proiectul, cu o valoare estimată la 7.524.586,59 lei, fără TVA, va fi finanțat inclusiv din fonduri europene, prin POIM 2014-2020.

Descrierea aferentă anunțului publicat în sistemul electronic de achiziții publice SICAP se referă la instalarea a trei seturi des de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală şi de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă, la Spitalul Judeţean de urgență Buzău, dar la secțiile exterioare Oncologie și Secția Pneumologie/TBC, SIDA, Boli Infecțioase. Totodată, în cadrul aceluiași proiect va fi asigurată proiectarea instalației de gaze medicale “care se va face astfel încât să se asigure calitatea gazului medical furnizat, continuitatea alimentării, identitatea gazului medical și performanța instalației. Dimensionarea instalațiilor se va face având în vedere destinația zonelor medicale, schema de amplasare a paturilor și factorul de simultaneitate. Instalația va trebui să îndeplinească cerințele cu privire la analiza de risc pentru dispozitivele medicale în conf. cu standardul ISO 14971:2000”, pentru “creșterea siguranței pacienților în cadrul SJU Buzău, respectiv la îngrijirea și tratarea cazurilor de COVID-19 la nivelul jud. Buzău, în contextul combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2”. Această a doua componentă a proiectului vizează realizarea distribuției de fluide medicale din cupru si montarea prizelor de oxigen medical, prize vacuum sau rampe medicale. “Pentru realizarea instalației medicale, se vor monta prize oxigen medical, prize vacuum sau rampe medicale (dotate cu priza oxigen medical, priza vacuum și aer comprimat) cu diferite dimensiuni deservite fiecărui pat și cu robinete de siguranță la intrare în fiecare salon, fluidul de lucru este 02 și AER medical”, mai menționează anunțul din SICAP. Prin proiectul amintit vor fi achiziționate  388 de prize oxigen medical, 242 de prize vacuum, 242 de sisteme de aspirație vacuum, 308 de rampe medicale, 24 de sisteme de monitorizare și alarmare presiuni gaze medicale, 4 pompe vacuum.

CJ Buzău a aprobat, în octombrie anul trecut, derularea acestui proiect, după numeroase incidente care au avut loc în unitățile sanitare, în perioadele de vârf ale pandemiei, în special în secțiile în care se aflau pacienți conectați la instalații de oxigen.

Chir SJU Buzău a fost protagonistul unui eveniment legat de pandemie, în toamna anului trecut, când pacienții suspecți de Covid ajunseseră să primească oxigen în parcarea unității sanitare, pentru că în spital pur și simplu nu mai era loc.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image