fbpx

Noi parcări cu plată în zonele aglomerate din Buzău

Noi parcări cu plată în zonele aglomerate din Buzău

Image
Image

Municipiul Buzău va ajunge la peste 3.300 de locuri de parcare cu plată, administrate de autoritățile locale, odată cu transformarea de noi spații în parcări cu tarif fix sau tarifare progresivă. Un proiect în acest sens a fost lansat în consultare publică, săptămâna trecută.

 

Inițiativa îi aparține primarului municipiului, Constantin Toma, și se referă la modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de administrare a parcărilor publice pe domeniul public al municipiului Buzău aprobat în primăvara lui 2019. Concret, edilul propune înființarea a 71 de locuri de parcare cu tarifare progresivă pe străzile Constantin Angelescu (între str. Crizantemelor și str. Independenței) și Păcii (între str. Crizantemelor și str. Independenței), respectiv includerea zonei Bd. Nicolae Bălcescu – Aleea Dumbrava în lista parcărilor cu tarifare fixă.

“S-a constatat faptul că străzile Constantin Angelescu si Păcii sunt sufocate de autovehicule de marfă parcate pe perioada de funcționare a pieței centrale și a magazinelor agenților economici care desfășoară activități în zona centrală a municipiului și care nu doresc să achite taxa de parcare în parcările amenajate din zona respectivă (str. Lt. Godeanu, str. Independenței, str. George  Emil Palade, str. Ion Baieșu etc.). Acest lucru creează un disconfort traficului, cetățenilor și nu în ultimul rând riveranilor acestor străzi care, astfel, au devenit foarte aglomerate. Apreciez că pentru descurajarea acestor practici este necesar ca și aceste străzi din zona centrală a municipiului să intre în categoria celor pentru care se achită un tarif de parcare progresiv. Totodată, ținând cont de faptul că înființarea pe Bulevardul Nicolae Titulescu, începând cu data de 15.07.2021, a unui număr  50 locuri de parcare pe tronsonul delimitat de Bulevardul Nicolae Bălcescu și strada Democrației a condus la aglomerări frecvente pe Aleea Dumbrava, în zona clinicii medicale și a cimitirului Dumbrava, propunem includerea acestei alei în lista parcărilor cu tarifare fixă”, potrivit referatului de aprobare anexat proiectului.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de hotărâre pot fi depuse la sediul Primăriei municipiului Buzău, la Ghișeul Unic, până cel târziu 20 octombrie 2021, ora 14.00. Inițiativa ar urma să intre în dezbaterea Consiliului Local Buzău.

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.