fbpx

Procurorii DIICOT Buzău au descoperit cocaină în valoare de 100.000 de euro, după două acțiuni de prindere în flagrant. Trei persoane au fost arestate

Procurorii DIICOT Buzău au descoperit cocaină în valoare de 100.000 de euro, după două acțiuni de prindere în flagrant. Trei persoane au fost arestate

Image
Image

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus, sâmbătă, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri in vederea consumului și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

"În cauză s-a stabilit faptul că mai multe persoane au deținut droguri de risc și mare risc și produse susceptibile de a avea efect psihoactiv atât pentru consum propriu, cât și pentru a le comercializa către consumatori de pe raza județelor Timișoara, Arad, Buzău, Brăila și Galați. La data de 24.07.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, pe raza municipiului Timișoara, a unei persoane în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de 300 de grame de cocaină. În paralel, pe raza județului Buzău, în localitatea Pătârlagele, a fost identificat și oprit în trafic inculpatul S.V.M. asupra căruia a fost găsită cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină, pe care intenționa sa o comercializeze pe raza județului Buzău. La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Arad, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de 1 kilogram de cocaină, cu o valoare de piață de aproximativ 100.000 de euro", au detaliat anchetatorii.

Individul, dar și alte două persoane au fost arestate preventiv, sâmbătă, judecătorii Tribunalului Buzău emițând pe numele lor mandate pentru 30 de zile. Hotărârea nu este însă definitivă și poate fi contestată.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O București, B.C.C.O. Timișoara, S.C.C.O. ARAD, al jandarmilor din cadrul I.J.J. Arad și ai Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 

Foto cu caracter ilustrativ

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.