fbpx

Secția Oncologie a SJU Buzău, închisă timp de o săptămână

Secția Oncologie a SJU Buzău, închisă timp de o săptămână

Image
Image

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău a anunțat că, în această săptămână, secția Oncologie va fi închisă, deoarece singurul medic va fi în concediu.

Anunțul a fost făcut vineri, pe site-ul unității sanitare. Pacienții bolnavi de cancer sunt informați că, în această săptămână, singurul medic de specialitate al celui mai mare spital din Buzău este în concediu și doar cazurile foarte grave vor fi preluate, de secția Anestezie Terapie – Intensivă.

“În perioada 2-6 august, activitatea Secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău este suspendată. Medicul şef secţie va fi în concediu de odihnă şi având în vedere acest lucru, se efectuează curăţenie în secţie (igienizare, dezinfecţie, reamenajare).

Activitatea secţiei se va relua începând cu data de 9 august. Dacă sunt pacienţi cu afecţiuni oncologice care se prezintă în stare acută, aceştia vor fi internaţi, în funcție de caz, în secţia A.T.I., astfel încât să nu se pună în pericol viaţa acestora” este anunțul făcut de reprezentanții unității sanitare.

Secția are înscriși aproape 8.000 de pacienți oncologici. Unii dintre aceștia merg pentru tratament la București, iar cei care făceau chimioterapie aici vor fi reprogramați după data de 9 august.

Secția are doi medici, unul aflat în concediu de creștere a copilului, iar al doilea care va fi, în aceste zile, în concediu de odihnă.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.