Soluția propusă de Ministerul Transporturilor, pentru trecerile de pietoni de pe DN 85

Soluția propusă de Ministerul Transporturilor, pentru trecerile de pietoni de pe DN 85
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Inițiativa unei organizații guvernamentale s-ar putea concretiza în măsuri implementarea pe E 85, la Costești, o zonă renumită pentru numărul mare de accidente grave petrecute aici.

Asociația Bun-Simț și Atitudine Civică a încercat să convingă autoritățile de faptul că în zona Costești este nevoie urgent de măsuri care să crească siguranța circulației. "În urma demersului nostru, înaintat Ministerului Transporturilor, specialiştii în siguranţa rutieră din cadrul Ministerului ne-au prezentat astăzi o propunere privind traversarea Drumului European E85 pe raza comunei Costeşti, judeţul Buzău, în condiţii de siguranţă.  Vă reamintim că, de-a lungul timpului, pe raza comunei au avut loc grave accidente de circulaţie, chiar pe trecerile de pietoni, accidente soldate cu morţi, răniţi şi victime mutilate pe viaţă. Cauza principală a accidentelor de pe Drumul European E85 este faptul că cei mai mulţi dintre şoferi consideră că drumul are două benzi pe sens, circulă pe acostamentul drumului şi nu respecta viteza legală în localitate. De menţionat este faptul că şoferii care circulă pe acostamentul drumului (aşa-zisă primă bandă) acordă prioritate pietonilor aflaţi pe trecere, majoritatea celor care au căzut victime pe trecerile de pietoni fiind loviţi de şoferii grăbiţi şi neatenţi care circulau pe banda principală de mers, aşa-zisa «a doua bandă»", au transmis reprezentanții ONG-ului implicat în acest demers.

Propunerea constă în asigurarea unei mai bune semnalizări a celor trei treceri de pietoni de pe raza comunei Costeşti. Totodată, în dreptul acestora, şoferii vor fi obligaţi să utilizeze o singură bandă de mers (banda principală), pentru a vedea mai bine pietonii care se angajează în traversare.

Asociația Bun-Simț și Atitudine Civică a mai anunțat că, potrivit estimărilor făcute de reprezentanții Departamentului de Siguranţa Rutieră din cadrul Ministerului Transporturilor, acest proiect va fi finalizat în primăvara anului viitor.

Demersurile au fost derulate în cadrul proiectului naţional "Traseu de Bun-Simţ Turistic", iniţiat de Asociaţia Bun-Simţ şi Atitudine Civică.

Sursa foto: Facebook/ Bun Simț Turistic

 

 

 

Image