fbpx

Subvenție record propusă la Buzău, pentru energia termică furnizată populației

Subvenție record propusă la Buzău, pentru energia termică furnizată populației

Image
Image

În pragul sezonului rece, autoritățile locale din Buzău se pregătesc să aprobe majorarea tarifelor la energie termică, dar au în dezbatere și acordarea unei subvenții care acoperă aproximativ jumătate din preț, pentru agentul termic furnizat populației.

În documentația atașată proiectului publicat în consultare publică săptămâna trecută se menționează că “RAM TERMO VERDE S.R.L, prin adresa nr. 3734/28.09.2021  a solicitat Consiliului Local al Municipiului Buzău aprobarea preţurilor şi tarifelor locale de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pe bază de gaze naturale, şi a preţului local de facturare la populaţie. Această solicitare privind ajustarea prețurilor și tarifelor este formulată pe fondul majorării prețurilor de către furnizorii de utilități, respectiv creșterii cu 97,42% la gazele naturale și cu 42,85% la energia electrică, reorganizării și redimensionării SACET Buzău precum și aprobării bilanțului energetic și a pierderilor tehnologice anuale pe conturul Sistemului de alimentare centralizată cu energie termică a municipiului Buzău”.

Prețul local propus pentru energia termică furnizată din rețeaua de transport pentru populație, agenți economici, instituții publice de  828,19 lei/Gcal, exclusiv T.V.A., iar prețul local pentru energia termică furnizată din rețeaua de distribuție a SACET Buzău prevăzut de proiectul amintit este de 739,36 lei/Gcal, exclusiv T.V.A.

Documentul prevede însă și aprobarea preţului local de facturare a energiei termice livrată populaţiei la 377,27 lei/Gcal, exclusiv T.V.A.. Acesta se referă exclusiv la agentul termic furnizat populaţiei din municipiul Buzău prin sisteme centralizate, în scopul încălzirii locuinţelor şi al preparării apei calde menajere. Practic, diferența de tarif ar urma să fie suportată din bugetul local, în cazul energiei termice consumate a încăzirea locuințelor și pentru apa caldă utilizată de populație.

Propuneri privind prevederile acestui proiect pot fi depuse la Ghișeul Unic din sediul Primăriei municipiului Buzău, până cel târziu 20 octombrie 2021, ora 14.00. Proiectul va intra, apoi, și în dezbaterea Consiliului Local.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.