Anchetă privind intervenția pompierilor la incendiul din Constanța, în care a murit o femeie. Procurorii s-au autosesizat

Anchetă privind intervenția pompierilor la incendiul din Constanța, în care a murit o femeie. Procurorii s-au autosesizat
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu și anchetează intervenția pompierilor ISU Constanța de la incendiul în care o femeie a murit, căzând de la etajul 6, după ce apartamentul său a fost cuprins de flăcări.

Ancheta procurorilor militari de la Parchetul Militar București vizează fapta de neglijență în serviciu, după ce aceștia s-au sesizat din oficiu ca urmare a apariției în spațiul public a informațiilor legate de modul în care pompierii de la ISU Constanța au intervenit la acest incendiu, informează Digi24. Investigația vizează în principal cum a fost organizată intervenția, cum a decurs orele exacte la care au fost solicitate și trimise echipajele, dar și când au ajuns la fața locului, mai arată sursa citată.

Tragedia a avut loc în contextul în care primele echipaje de pompieri venite la faţa locului nu aveau nici autoscară şi nici o saltea pe care femeia să poată sări. ISU Constanţa a transmis că la faţa locului a fost adusă o autoscară, la două minute după ce femeia a căzut de la etaj, însă în spaţiul public au apărut imagini care arată că autoscara ar fi ajuns cu o întârziere de 14 minute.

Image