fbpx

Echipamente în valoare de 100.000 de lei pentru centrul de sănătate de la Corbu, datorită unei donații din partea Rompetrol

Echipamente în valoare de 100.000 de lei pentru centrul de sănătate de la Corbu, datorită unei donații din partea Rompetrol

Image
Image

Rompetrol, în parteneriat cu Fundația pentru SMURD, a achiziționat și donat aparatură medicală pentru centrul de sănătate din comuna Corbu, Constanța. Valoarea investiției se ridică la 100.000 de lei.

 

În cadrul campaniei derulate de Rompetrol au fost achiziționate ecograf portabil, monitor funcții vitale, defibrilator, tărgi, concentrator oxigen, aparate EKG, sterilizator. Echipamentele intră în dotarea centrului de sănătate care deservește 6.500 de locuitori din satele  Luminița, Vadu și Corbu.

 

“Platforma Petromidia reprezintă un pilon economic de stabilitate pentru regiune, un angajator de top al județului Constanța, un mare contribuabil la bugetul local, un investitor constant și un partener pentru comunitățile locale. Avem 1893 colegi care lucrează pe platformă din care 135 locuiesc în comuna Corbu, iar prin acest proiect ne adresăm și lor, și tuturor celor care au nevoie de servicii de medicale pe plan local”, a declarat Iskander Abdibaitov, Chief Officer Dezvoltare Corporativă.

Cabinetul medical a fost reabilitat recent și oferă consultații prin 3 medici.

Actuala donație face parte dintr-un șir important de acțiuni prin care compania a susținut proiecte de sănătate și educație derulate în județul Constanța.

Compania s-a implicat și în dotarea Spitalului Județean Constanța cu paturi de terapie intensivă și întreaga aparatură medicală necesară pentru îngrijirea pacienților la standarde înalte, asigurarea de carburant pentru asigurarea transportului cadrelor medicale și îngrijirea pacienților oncologici (prin Asociația Dăruiește Aripi), asigurarea de carburant pentru Serviciul de Ambulanță Constanța, uniforme și echipamente de training pentru ISU Dobrogea, acordarea de sprijin pentru buna desfășurare a cursurilor on-line prin asigurarea infrastructurii tehnice necesare (videoproiectoare, laptopuri, microfoane, căști, internet) în 14 școli din mediul rural din județ, pentru 3.000 de copii.

De asemenea, în parteneriat cu Fundația pentru SMURD, Rompetrol are în derulare un proiect de dotare cu echipamente pentru Centrul Medical de Sănătate Năvodari, în valoare de 300.000 USD, acesta urmând să fie finalizat până la sfârșitul anului 2021.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

(P)

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.