fbpx

FOTO | Cum arată Centrul de Triaj Epidemiologic de la Vama Veche, în plină criza cauzată de coronavirus

FOTO | Cum arată Centrul de Triaj Epidemiologic de la Vama Veche, în plină criza cauzată de coronavirus
Previous Next
Image
Image

Deputatul USR București Tudor Pop a publicat, pe pagina sa de Facebook, imagini din Centru de Permanență pentru Triaj Epidemiologic de la punctul de frontieră Vama Veche. Aici sunt triați eventualii suspecți de coronavirus.

"În spatele acestei denumiri pompoase se ascund câteva încăperi insalubre, o budă mizerabilă și un heirupism tipic românesc. Pe scurt, mai multe asistente medicale de la Spitalul Municipal Mangalia sunt luate de pe saloanele lor și trimise să facă permanență prin rotație – fără o pregătire epidemiologică, fără instructaj, fără un echipament adecvat – ce e mai «distractiv» este că aceste asistente se întorc pe saloanele lor, unde își reiau activitatea obișnuită. Și nici măcar nu e vina lor.

Cum s-a ajuns aici? Foarte simplu.

În clădirea vămii funcționa acum niște ani un cabinet medico – sanitar de frontieră. Cu cabinet medical, cu grup sanitar și staționar (adică unde se izolează suspecții până la preluarea în unități sanitare) și, mai ales, cu personal medical calificat. Cu ceva ani în urmă, postul a fost desființat, cabinetul a fost transformat în birouri, iar personalul detașat prin alte unitățile sanitare din județ.

Zilele astea la presiunea DSP local și a șefei Cristina Schipor și cu binecuvântarea primarului Mangaliei, spitalul municipal local este obligat să trimită personal medical de pe secții ca să asigure activitatea la Centru de Permanență.

Lucrul ăsta ar fi foarte OK dacă s-ar respecta niște standarde de igienă, de pregătire profesională, plus niște condiții de muncă pe măsura situației. O mică parte a comunității medicale locale a protestat și a cerut explicații, dar la presiunea și amenințările acelorași autorități a fost nevoită să-și retragă plângerile. Acum e rândul nostru să tragem un semnal de alarmă și să facem apel la autoritățile competente să ia măsurile necesare, de vreme ce înțeleg totuși că suntem foarte bine pregătiți, iar această e doar o altă excepție", a scris Tudor Pop pe pagina sa de Facebook, unde a publicat și fotografiile de la Vama Veche.

Sursa foto: Facebook/ Tudor Pop

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.