Patru oameni au murit înecați, pe litoral, în ultimele 24 de ore

inecati litoral
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Patru persoane, trei turiști și un salvamar, și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, pe litoral. Cel mai recent caz a fost înregistrat marți, în zori.

Un tânăr de 23 de ani a murit ieri, la Saturn, în ciuda eforturilor salvamarilor de a-l scoate la timp din valuri. Victima sosise la mare cu încă un prieten. Cei doi au ignorat steagul roșu și s-au aventurat în apă, dar tânărul de 23 de ani nu a mai reușit să ajungă la mal. El a fost recuperat de salvamari, însă încercarea salvatorilor SMURD de a-l resuscita a rămas fără rezultat.

O dublă tragedie a avut loc, la scurt timp după aceea, la Eforie Nord. Și aici era arborat steagul roșu care avertiza cu privire la valurile mari și curenții puternici. Un turist s-a aventurat în larg, iar când salvamarul a ajuns la el, pentru a-l salva, la tras și pe acesta la fund. „În jurul prânzului, o persoană se afla în situație de înec, un caz tipic de persoană care nu respectă steagul arborat și care se aventurează în valuri. Un salvamar a intrat în mare după bărbat, iar când a ajuns în preajma lui a încercat să-i dea tubul, să-l asigure. În acel moment, panicat, turistul s-a agățat de salvator și l-a trans la fund... Au fost momente critice, a mai intervenit un salvamar, dar când a ajuns era prea târziu”, a declarat Gelu Vătămănescu, șeful salvamarilor din Eforie Nord, pentru Digi 24.

Victimele sunt un turist de 28 de ani, din Ialomița, și salvamarul, un bărbat de 48 de ani, din Dâmbovița.

Șirul nenorocirilor a continuat, marți, la Costinești. Un tânăr de 25 de ani, din Suceava, s-a înecat în jurul orei 6.20. Echipajele de urgență au încercat să-l resusciteze vreme de aproape o oră, dar fără rezultat.

Autoritățile atrag atenția că steagul roșu este arborat atât pe plajele din zona Constanța, cât și pe cele din sudul litoralului.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Sursa foto: replicaonline.ro

Image