fbpx

Românii le-au furat americanilor combustibil de 2.000.000 de dolari, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Românii le-au furat americanilor combustibil de 2.000.000 de dolari, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Image
Image

Una dintre acțiunile derulate miercuri de DIICOT și ofițerii de poliție judiciară de la Combaterea Crimei Organizate vizează furtul unor cantități uriașe de combustibil, de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, paguba fiind reclamată chiar de guvernul federal al SUA.

 

“La data de 24.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii, în perioada 2017 - 2021, a infracțiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparținând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate pe raza județului Constanța”, au detaliat, miercuri, procurorii DIICOT.

Păgubitul în dosarul furtului de combustibil este chiar guvernul federal al SUA

Anchetatorii susțin că, “sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bine determinate, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu”.

Potrivit sursei citate, “prejudiciul reclamat de persoana vătămată (guvernul federal al SUA) este de aproximativ 2.000.000 dolari în dauna guvernului federal al S.U.A”.

DIICOT menționează că în acest dosar privind furt de combustibil vor fi audiate șapte persoane, cu mențiunea că, pe parcursul întregului proces penal, cei vizați de anchetă beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Peste 100 de percheziții la nivel național

Procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu ofițerii de poliție judiciară pun în executare, miercuri, 116 mandate de percheziție domiciliară și 49 de mandate de aducere, în cauze în care sunt investigate infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, obținere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri, spălare de bani, furt calificat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, contrabandă și evaziune fiscală.

Unul dintre dosare vizează și falsa ecologizare a unui batal istoric de la Rafinăria Vega din Ploiești.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.