fbpx

After-school amendat pentru că nu a respectat decizia autorităților, privind suspendarea activității

After-school amendat pentru că nu a respectat decizia autorităților, privind suspendarea activității

Image
Image

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a aplicat, astăzi, o amendă de 2.500 lei proprietarului unei grădiniţe private din municipiul Galaţi, în care funcţionează un after-school. Măsura a fost luată pentru nerespectarea deciziilor privind combaterea coronavirusului.

Amenda a fost aplicată după ce Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis ca în perioada 11-22 martie să se suspende cursurile şi în unităţile private de tip after-school, anunță Agerpres. Sursa citată menționează că, la grădiniţa respectivă, au fost găsiţi 15 copii care desfăşurau activităţi de acest tip.

Unitatea a intrat și în vizorul DSP.

Tot astăzi, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a lansat un apel către părinți, cerându-le să își înscrie copiii în așa-zise cluburi de vacanță organizate în această perioadă. "Există tentative de a se organiza cluburi de vacanță pentru copii. Facem apel la părinți să nu trimită copiii în comunitate cu alți copii, este ca și cum școala nu ar fi fost închisă", a spus coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 15 domicilii din judeţul Galaţi, la care ar fi trebuit să se afle, în izolare, 27 de persoane. Cele tei persoane care nu a fost găsite acasă au fost amendate cu câte 20.000 de lei, anunță viata-libera.ro.

Autoritățile din galați au mai anunțat că au în lucru două dosare penale legate de două persoane care nu au respectat condiţiile izolării la domiciliu. Una din ele este chiar bărbatul de 72 de ani, din Galaţi, care a fost confirmat, săptămâna trecută, cu coronavirus.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.